3 grudnia 2014

Wędzony łosoś z sosem chrzanowym

Tym razem obiad ze składników dobrze znanych i lubianych jedynie przybrany w nowe piórka ;)

Składniki
dla 4 osób

200 gr wędzonego na zimno łososia
pół ogórka wężowego
pęczek koperku
4 łyżki chrzanu
2 łyżki chudej śmietanki
sól, biały pieprz i czerwony pieprz w ziarenkach do przybrania
pół cytryny


Przygotowanie

Ogórka kroję w kosteczkę i łączę z posiekanym koperkiem. Chrzan mieszam ze śmietanką, doprawiam solą i białym pieprzem.
Łososia kroję w plastry i formuję z nich różyczki ( taki jest plan, efekty bywają różne, ale nie ma to wpływu na smak). Skrapiam cytryną.
Nakładam na talerze, sos podaję w małych łyżeczkach. Do tego obowiązkowo świeża bagietka!




5 komentarzy:

  1. Mniam!! Uwielbiam lososia pod kazda postacia!!Widze tu kolejne dzielo sztuki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak to ślicznie wyglada! Nawet ja, co nie lubię ryb, chyba bym sie skusiła :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiesz Agatko to kiedyś była moja pasja....Ale trochę się wypaliłam.....Cudnie podałaś....Gorące Mazurskie buziaki pa.....

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam łososia w każdej postaci, a ten jest przepiękny i znów mam ochotę ugryźć ekran:)
    pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń