13 lipca 2018

Chłodnik ogórkowy z kolendrą i mleczkiem kokosowym / Soup froide de concombre, coriandre et lait de coco.

Witajcie, za oknem lato, urlop za pasem, przyszła więc pora na czerpanie przyjemności z życia :)
Proponuję Wam zatem proste menu, idealne na letni czas, którego przygotowanie zajmie chwilkę, gotowania jest 15 minut i w trzy kwadranse mamy pełen obiad, który w towarzystwie przyjaciół będzie smakował wybornie! Zapraszam na obiad idealny na lato.

Składniki

2 duże ogórki
1 ząbek czosnku
250 ml mleczka kokosowego
kilka gałązek kolendry
kilka listków mięty

Przygotowanie

Obieram ogórki, kroję na kawałeczki. Czosnek przeciskam przez praskę, listki ziół grubo siekam. Wszystkie składniki zupy wrzucam do blendera, miksuję na gładką masę. 
Schładzam w lodówce i podaję.

Bonjour mes amis! 
Pour cette periode de vacances et de bonheur, pour le chaleur et le temps qui passe paresseusement je vous propose un menu ideal pour l'été. Il vous faut trois quart d'heure pour tout préparer, uniquement 15 petites minutes de cuisson et vous auriez vous régaler!  

Ingrédients

2 gros concombres
1 gousse d'ail
250 ml de lait de coco
quelques branches de coriandre
quelques feuilles de menthe

Préparation

J'épluche les concombres et je  les coupe en morceaux. Je hache l'ail et les  d'herbes. Je mets tous les ingrédients de la soupe dans un blender et le mix soigneusement.
Je reserve ma soup dans le frigo avant servir.
Simple et efficase, n'est pas? 































DO JUTRA!
A DEMAIN!


2 komentarze:

  1. Fajny taki super zielony😀

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł na chłodnik z mlekiem kokosowym zamiast jogurtu/kefiru. Będę musiała spróbować zrobić.

    OdpowiedzUsuń