Ponieważ słodycze marokańskie zdecydowanie nie przypadły mi do gustu postanowiłam wykorzystać popularne w Maroku składniki by zrobić deser całkowicie według własnego pomysłu. Zrobiłam też koktajl z awokado. Szybkie, proste i smaczne. Zapraszam serdecznie i życzę smacznego!
Składniki
na koktajl
1 duże, bardzo dojrzałe awokado
1/2 l soku wyciśniętego z pomarańczy
3 listki mięty
na paluszki
kilka płatów ciasta fillo
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
100 gr posiekanych migdałów lub pistacji
100 gr posiekanych migdałów lub pistacji
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewam do 200 stopni.
Rozpuszczam masło i łączę z miodem. Powstałą pomadą smaruję cienko płaty ciasta, posypuję migdałami i roluję. wstawiam na 7-8 minut do piekarnika.
Awokado, sok i listki mięty miksuję i gotowe!
Proste, prawda? :))
Mogę się poczęstować? Wygląda przepysznie
OdpowiedzUsuńTen koktail na pewno wypróbuje!
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglądają te paluchy.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Nie robiłam ...Muszę zrobić bo smakowicie to wygląda i
OdpowiedzUsuńna pewno tak samo smakuje...Gorąco pozdrawiam pa...
Hmmmmm....avokado z pomaranczą+mieta i fillo upieczone...zupelnie obca mi kombinacja smaków;)
OdpowiedzUsuńHmmmmm....avokado z pomaranczą+mieta i fillo upieczone...zupelnie obca mi kombinacja smaków;)
OdpowiedzUsuńale mi ślinka pociekła :OOO chciałabym tu robić koktajle, ale nie mam w czym :(
OdpowiedzUsuń